Online Kurs Rođena da rodi

Kreiraj iskustvo porođaja onako kako ti želiš tako što ćeš naučiti sve šta je potrebno o porođaju i postpartumu, kako da se povežeš sa telom i bebom i više veruješ svojoj intuiciji i kako da uz veru u prirodu i sebe otpustiš kontrolu.

  • Da li ti frustrira da slušaš strašne porođajne priče od svojih drugarica i komšinica i da danima razmišljaš samo da li će se i tebi isto to desiti?
  • Da li znaš da u svakoj od tih loših priča postoji šablon koji se ponavlja i koji možeš da izbegneš ako se pripremiš i ako znaš da iskomuniciraš sa medicinskim osobljem šta želiš i šta ne želiš?
  • Da li ti je naporno što od svih misli i strahova koje imaš ne možeš da uživaš u svojoj trudnoći i da se raduješ porođaju?

 OVAJ KURS JE ZA TEBE  AKO ŽELIŠ:

Da naučiš sve o fiziologiji porođaja

Više da uživaš u trudnoći, porođaju i majčinstvu

Da preuzmeš stvar u svoje ruke i budeš glavni akter svog porođaja

Da naučiš kako da se porodiš kao Boginja

Da smanjiš mogućnost za pucanjem međice i epiziotomijom

Da naučiš kako da se zauzmeš za sebe

Da naučiš osnove dojenja

Da znaš koja pitanja da postaviš medicinskom osobolju kako bi donela najbolje odluke za sebe i svoju bebu

Da naučiš kako da dišeš tokom porođaja

Da se i partner pripremi i nauči šta može da uradi da ti olakša i ulepša porođaj dok ste kod kuće i u porodilištu

Da se pripremiš za postpartum i izbegneš postporođajnu depresiju

Da se povežeš sa telom i bebom i više veruješ svojoj intuiciji

 OVAJ KURS NIJE ZA TEBE AKO:

Misliš da ćeš bolje proći ako ne znaš ništa

Nisi spremna da radiš na sebi 

Želiš da prebaciš odgovornost za svoj porođaj na medicinsko osoblje i da učestvuješ u svom porođaju što je manje moguće

Ne želiš da budeš otvorena za menjanje uverenja i nova znanja

Sveobuhvatan kurs pripreme za porođaj i postpartum Rođena da rodi se sastoji od preko 40 video lekcija i OVDE možeš pogledati BESPLATNO jednu od tema koju obrađujemo tokom kursa.

Cilj kursa je da te podseti na snagu i mudrost koju već imaš u sebi i da te pripremi za to kako porođaj izgleda, šta možeš da očekuješ i šta je sve do tebe šta možeš da uradiš i tražiš kako bi doživela najbolje moguće iskustvo u porodilištu. Nakon ovog kursa nećeš više imati nedoumice, ići ćeš kroz trudnoću, porođaj i postpartum sa samopouzdanjem i sa više vere u sebe.

Česta pitanja:

Ne postoji univerzalni tajming. Onda kada te strahovi i misli u vezi sa porođajem okupiraju toliko da ne uživaš u procesu začeća i trudnoće i ne možeš da se raduješ rođenju bebe, tad bi bilo dobro da se edukuješ kako bi mogla više da uživaš i da spremna čekaš porođaj. Na kurs su se prijavljivale žene koje se pripremaju za začeće, trudnice u prvim nedeljama trudnoće, pa i trudnice u poslednjim nedeljama. I sve su rekle da je baš tad bilo pravo vreme da prođu kroz kurs. Tako da ako čitaš ovo, sad je pravi momenat da kreneš sa pripremom.
Žene se uglavnom odlučuju za epidural kako bi izbegle bol. Međutim, izostanak bola ne znači automatski i izostanak patnje. Kako bi se pripremila na celokupni tok porođaja, na ono šta možeš da osećaš i na strahove i misli koje mogu da se jave tokom porođaja bez obzira na to da li imaš epidural ili ne, potrebno je da prođeš kroz edukaciju i naučiš kako da sebi napraviš pozitivno iskustvo sa epiduralom i bez. Čak i ako planiraš epidural, treba da uzmeš u obzir da može da se desi da nećeš stići u porodilište na vreme za epidural ili da se desi da epidural ne deluje ili da deluje ali da ti i dalje imaš strah. Kurs će te pripremiti za sve te situacije.
Da! Na kursu postoji poseban odeljak koji se samo bavi osnovama dojenja. U tom delu ne pričam o specifičnim situacijama i problemima na kojima treba raditi sa savetnikom za dojenje. Dobićeš znanje sa kojim možeš uspešno da započneš dojenje ako je sve okej ili da na vreme prepoznaš ako postoji problem i da se konsultuješ sa stručnjakom.
Da! Iako je kurs koncipiran kao priprema za porođaj u bolničkim uslovima, veliki deo se odnosi na fiziologiju prirodnog porođaja, na koje načine možemo da je podržimo, šta možemo da očekujemo, kako lakše da idemo kroz kontrakcije - što se sve može primeniti na kućnom porođaju. Kurs sadrži i afirmacije i vođene meditacije koje se takođe mogu koristiti u porođaju gde god da si. U naprednom paketu dobijaš odgovore na sva pitanja jer se individualno posvećujem svakoj polaznici kursa.

Ja bih ti preporučila da se edukuješ i da tražiš mišljenje još nekog lekara, zato što su studije pokazale da veličina bebe nije uvek razlog za carski rez i da ultrazvuk može promašiti veličinu bebe za 500-600 grama. Carski rez nije uvek jedino i najbolje rešenje u toj situaciji, zato je dobro da znaš neke činjenice kako bi mogla da postaviš doktoru prava pitanja i doneseš informisanu odluku.
Postoje vežbice kojima može da se okrene beba koja prednjači karlicom. Postoje i položaji koje možeš svaki dan da zauzimaš kako bi bebi dala više prostora da se okrene. Na kursu učiš i kako da prođeš kroz bilo kakvu vrstu porođaja - vaginalno bez epidurala, sa epiduralom, zakazani carski rez, hitan carski rez, VBAC… kako bi sebi stvorila što bolje iskustvo. Beba koja prednjači karlicom se može roditi i vaginalnim putem i to je jedna od tema koja ti može biti zanimljiva i o kojoj možeš pričati sa doktorom koji to podržava.
Da! Na kursu učiš šta je ustvari porođajna bol, zašto se to dešava, kako da ideš kroz kontrakcije i kako možeš sama uz položaje, fokus, disanje, promenu percepcije i uverenja da smanjiš bol i ideš sa više uživanja kroz porođaj. Kada znaš kad se šta dešava i zašto, sve ti je lakše i imaš više motivacije da nastaviš kad su u najtežim delovima porođaja. Kurs će te podsetiti na tvoju snagu i pomoći će ti da ostaneš fokusirana onda kada je to neophodno.

Utisci o kursu:

Jelena Đ. - “Iako sam prešla termin, komunicirala sam sa doktorima i izborila se za to da sačekam spontani početak porođaja. Porođaj je počeo spontano 12 dana nakon termina. Svesno sam prolazila kroz sve faze i Anđeline afirmacije su mi odzvanjale u glavi. Potpuno prirodno sam rodila svoju bebu i imala predivno iskustvo!”

Dragana T. - “Faze porođaja, disanje i dojenje su teme koje su meni najviše značile. Meditacije su mi pomogle da se povežem sa bebom i ostanem smirena tokom porođaja. Preporučujem svim budućim mamama! Nakon kursa ćete osećati da mi stvarno jesmo Rođene da rodimo!”

Danica N. “Mogu da potvrdim da kurs 100% ukljanja strah od porođaja! Uvede te u sve da nisi ni svesna da si se nekad plašila. Saznaš sve o porođaju i unapred sve u glavi posložiš. Anđeline meditacije obožavam i mnogo su mi značile.”

Milica K. - “Slušala sam puno kurseva, i plaćenih i besplatnih, ali nigde nisam toliko naučila kao kod Anđele. Prijala mi je podrška koju sam osetila od nje i od grupe žena i muslim da je to, pored svih informacija, neprocenjivo!”

OSNOVNI PAKET 8700 din - 77 eura

  • Ako želiš da se pripremaš samostalno i u svom tempu
  • Ako ti nije neophodna podrška grupe
  • Ako si se već porađala i samo ti treba da naučiš kako sledeći put može drugačije i bolje

ONDA JE OVAJ PAKET ZA TEBE

Dobijaš pristup platformi sa preko 7 sati edukativnog materijala, E-knjigu o porođaju Rođena da rodi, E-knjigu o postpartumu, nezi bebe i dojenju Kako (pre)živeti postpartum Meditacije Afirmacije za lakšu trudnoću, porođaj i postpartum Pristup zatvorenoj Facebook zajednici

DRUŽENJA preko Zoom-a JEDNOM MESEČNO nakon završetka kursa dok god želiš (na druženjima možeš prisustvovati i ako si se porodila i želiš da postaviš neko pitanje ili da dobiješ neke savete od mene i od drugih žena sa kursa).

PODACI ZA UPLATU:

Primalac: Edukativni centar Gaia, Stanka Opsenice 9, Sombor

Racun: 160-6000001038087-70 Banca Intesa

Svrha uplate: Online kurs

Nema poziva na broj

VAŽNO: Uplatnicu je neophodno uslikati i poslati na mejl tvojadula@gmail.com kako bih mogla da vam pošaljem PRISTUP kursu. Za uplate iz inostranstva se takođe javite na mejl da biste dobili instrukcije.

 

Disclaimer - Kurs Rođena da rodi je edukativnog karaktera i ne služi rešavanju zdravstvenih problema koji zahtevaju medicinsku dijagnozu i pomoć. Takođe, kurs ne može rešiti veće mentalne i emotivne blokade koje neko ima usled trauma i koje zahtevaju rad sa psihoterapeutom. Glavna svrha kursa je edukacija i jačanje veze sa sopstvenim osećajem u telu. Kurs pruža znanje o fiziologiji prirodnog porođaja i na koje sve načine ti možeš to podržati kroz psihičku, fizičku i emotivnu pripremu, kao i kroz komunikaciju sa medicinskim osobljem. Kurs ne daje smernice kako tvoj porođaj mora da izgleda, već te poziva da donosiš odluke na osnovu činjenica, razgovora sa doktorom i svoje intuicije. Povratna informacija u vidu odgovora na pitanja na kursu je samo u okviru pređenog gradiva i ne uključuje analizu personalnih situacija ili davanje saveta.

Scroll to Top